Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > J2534 (Flash Reprogramming) User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-08-2018, 02:04 PM
Moonsauto Moonsauto is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: capitol heights
Posts: 2
Moonsauto Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default no bcm programming on 11 malibu???

I was trying to program a new bcm we installed on 2011 malibu but bcm is not listed on sps.
I called the technical support and the guy is only telling me that you could only do it with tech2??
Does anybody have heard this?? I was able to do on other bcms on different gms and even the 2012 cts that I was recently working on had an option to reprogram bcm.
I am just trying to get rid of the airbag fault code b1001 option configuration error.
I tried to just reprogram the sdm anyway but still had no luck even after programming.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2018, 02:14 PM
ToltecasChavez ToltecasChavez is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: NY, Bronx
Posts: 348
ToltecasChavez Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

GM does have warning for some cars that require the Tech 2 Tool. But I have never encountered one yet. Sounds like that car is one of the few that needs a Tech 2 to program the BCM. Weird. :/
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2018, 06:16 AM
Glide Glide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 149
Glide Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Usually B1001 is just setup after module replacement,not a programming event unless vehicle has factory remote start.


Quote:
BCM Programming

Note: Use extreme care when verifying both the VIN and Odometer reading that is set in the service BCM. Once the VIN and Odometer are set in the replacement BCM it is impossible to change them, and if there is a mismatch, the part will be rendered useless.

To setup a new replacement BCM select Vehicle Control Systems, then select the applicable options, then select Module Setup, then select Body Control Module on the scan tool. If the scan tool can communicate with the BCM that is being replaced, select BCM Copy and Flash. If the scan tool is unable to communicate with the BCM that is being replaced, select BCM Setup. After the setup procedure it is necessary to perform the Remote Start setup procedure. Refer to the Notes below for further information.

If the BCM fails to accept the program, perform the following steps:

* Inspect all BCM connections.
* Verify that the scan tool has the latest software version.

Remote Start Calibration, (if equipped)

In order to setup the remote start feature a Techline Terminal using the Pass-Thru routine must be used. With the scan tool powered down, attach it to the vehicle then connect the Techline Terminal's RS-232 cable to the scan tool. Select Service Programming System from the Techline Terminal main screen. Select the Pass-Thru procedure from the Techline Terminal's menu selections and follow all on-screen directions. Ensure the correct programming procedure is selected based on the component being replaced or programmed. Configure the remote start feature to match the original RPO content on the vehicle.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2018, 09:37 AM
bestdamgarage bestdamgarage is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: mich
Posts: 75
bestdamgarage Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

If ir only needs setup maybe tech2win will do it.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2018, 11:50 AM
Glide Glide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 149
Glide Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Quote:
Originally Posted by bestdamgarage View Post
If ir only needs setup maybe tech2win will do it.
It should,unless remote start needs to be activated
with passthru.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 04:54 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.