Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > SolusUltra User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-09-2016, 08:05 PM
mainauto mainauto is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
mainauto Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Solus Edge failed update

So I connected to SSC to update my Solus Edge. It downloaded all the updates and said to disconnected scanner and reboot. Once I rebooted it came on and stated beeping. Gives error code 03004 BOM validation failed. Also says software update failed. I can go into tools by holding the yes no buttons on power up. It will let me boot up using the GEP2013.EXP but once i shut it off and try to reboot it goes back to the error.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2016, 07:24 PM
Rich Shepherd Rich Shepherd is offline
Snap-on D&I
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 456
Rich Shepherd Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by mainauto View Post
So I connected to SSC to update my Solus Edge. It downloaded all the updates and said to disconnected scanner and reboot. Once I rebooted it came on and stated beeping. Gives error code 03004 BOM validation failed. Also says software update failed. I can go into tools by holding the yes no buttons on power up. It will let me boot up using the GEP2013.EXP but once i shut it off and try to reboot it goes back to the error.
There is some information here on this:
http://productforum.autorepairdata.c...0077#post50077
Call customer care for assistance, they can help.


Procedure to correct the 03004 error if it happens when installing the 15.2 or 15.4 Service Release on a Solus Edge or Modis Ultra:
  1. Download the zip file attached to the post and unzip. One of these 4 files is missing and the source of the error. Each file will cause a different error number (4-7) to be displayed. If you are missing one, you are probably missing all 4 so error 4 is the most common. The file names are STP0300.bmp, STP0301.bmp, STP0341.bmp, STP044.bmp.
  2. Start with the unit Powered off.
  3. Connect the USB cable between your PC and the unit.
  4. Press and hold both the Y and N buttons at the same time and while holding them press the power button.
  5. A Service menu with 3 or 4 selections will be displayed with a “>” pointing to the first selection.
  6. Use the down arrow key to navigate to “Connect To PC” if it is not the first selection in the list.
  7. Press Y to select “Connect to PC. Do not select one of the other selections. The PC should now see the unit as a removable drive.
  8. Open a My Computer or File Explorer Window on your PC. You should see the tool displayed as one of the removable drives. Navigate to the \USERDATA folder on the tool. This is the folder where the unit saves scanner data files and screen captures.
  9. Copy the 4 files you downloaded to the \USERDATA folder on the tool.
  10. Press the power button on the tool and press y when prompted to “Power off”.
  11. Power on the tool to restart the software install. It should go thru the same process it went thru before but now go past the point in the process at which the BOM error was displayed.
  12. Once it finishes this part of the process, follow the prompts displayed on the screen to complete the update.
This error has been addressed and should no longer occur after 15.4.
Attached Files
File Type: zip 03004 error.zip (140.7 KB, 109 views)

Last edited by Rich Shepherd; 01-14-2016 at 05:23 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2016, 05:23 AM
mainauto mainauto is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
mainauto Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Got it up and going. Thanks Rich
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2017, 05:29 PM
leosnap leosnap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
leosnap Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Update error

Hello, I too am experiencing error after ssc updating on my solus edge with 15.2. Only I have an 00816. Any ideas?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-21-2018, 09:39 AM
Atlauto Atlauto is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 1
Atlauto Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Thumbs up

Had this error issue today, called cst support to no avail, told me to csll my route rep but i had no time to wait so i did as intructed here and it worked! Thank you!!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 03:36 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.