Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > ZEUS User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-05-2019, 01:25 PM
GypsyR GypsyR is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 235
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Anyone try reflashing with a Zeus?

For the heck of it I downloaded the Drewtech Toolbox software for our Passthru Pro 3 onto our Zeus. Went into a Dodge to do a PCM rewrite and it worked.
Nice!

I think it may be limited as I think the new GM stuff doesn't jibe with a Win 7 box. But if we can do some stuff through the Zeus it would save somebody jacking my Win 10 laptop every time we needed a reflash. Anyone try this sort of thing with their Zeus?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2019, 02:49 PM
zjeep zjeep is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
zjeep Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

I have used wiTECH on my verus edge with no problems
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2019, 09:52 PM
GypsyR GypsyR is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 235
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Good info, thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-09-2019, 06:02 PM
phill57 phill57 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 458
phill57 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default Flashing with Zeus

Quote:
Originally Posted by GypsyR View Post
For the heck of it I downloaded the Drewtech Toolbox software for our Passthru Pro 3 onto our Zeus. Went into a Dodge to do a PCM rewrite and it worked.
Nice!

I think it may be limited as I think the new GM stuff doesn't jibe with a Win 7 box. But if we can do some stuff through the Zeus it would save somebody jacking my Win 10 laptop every time we needed a reflash. Anyone try this sort of thing with their Zeus?
I have a Verus Edge which I believe to be exactly the same hardware as the Zeus. I regularly use it to flash GMs with the passthrough Pro and now with a GM MDS2 and it works just fine. Also have done many Fords as I also run Ford IDS on my Edge. Not tried too many Dodges as I usually can't get past the Skim security ****. I'm gonna try an ECM update on a 2017 Liberty in the next couple weeks with the Edge.

For the cost of these things Snap-On is really missing the boat here. My other part time scanner is a Maxisys Elite, does flashing right out of the box, Came with J2534 passthrough, regular mini VCI (like the Zeus) and a 4 channel lab scope for 1/4 of the cost.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-10-2019, 11:16 AM
GypsyR GypsyR is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 235
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Good to hear. Next GM I'm going to try the Zeus.

You are correct, the Edge and Zeus are the same thing in a slightly different case.

I've also run up against Dodge's SKIM but I don't believe that failure can be blamed on the Snap On equipment
Reply With Quote
  #6  
Old 04-12-2019, 04:11 AM
eddie8 eddie8 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Goose Creek South Carolina
Posts: 255
eddie8 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

[QUOTE=GypsyR;63868]Good to hear. Next GM I'm going to try the Zeus.

You are correct, the Edge and Zeus are the same thing in a slightly different case.


The edge doesn't have the intelligent diagnostic software..the zeus does
the software platform alone between the edge and zeus is completely different as well.
__________________
Edwin Hazzard
Southeast Mobile Tech
Reply With Quote
  #7  
Old 04-12-2019, 07:38 AM
GypsyR GypsyR is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 235
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by eddie8 View Post

The edge doesn't have the intelligent diagnostic software..the zeus does
the software platform alone between the edge and zeus is completely different as well.
"Software platform"? What do you mean? Both are running Win 7 embedded and I don't see the difference really beyond the little bit of extra diagnostic stuff tacked on. One of the shop scanners is a Zeus. One of my personal scanners is a Verus Edge.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-12-2019, 08:34 AM
eddie8 eddie8 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Goose Creek South Carolina
Posts: 255
eddie8 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Sorry..i was refering to the modis edge. When you say "edge" that can be multiple platforms. The modis edge is newer than the verus edge.
__________________
Edwin Hazzard
Southeast Mobile Tech
Reply With Quote
  #9  
Old 04-12-2019, 12:00 PM
GypsyR GypsyR is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 235
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Gotcha, my focus was the Zeus and Verus Edge under discussion, this being the Zeus forum. I was not aware one could load and run Windows based flashing applications on a Modis Edge.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-12-2019, 12:47 PM
Glide Glide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 237
Glide Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

You can't.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:42 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.