Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > ZEUS User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-26-2019, 07:53 AM
MasterYota47 MasterYota47 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Chesapeake Va
Posts: 5
MasterYota47 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default Zues day 3, won't boot. Not cool

Traded in my trusty Modis Ultra in for a new Zues on Thursday. Used it a bit Thursday afternoon and again Friday. Had IT department get me setup on the work wifi with the techstreams not the public WiFi, and set me up on the printer I share with another tech. Fully operational at work and home, great success! So last night I activated the shopkey trial and realized I may have to go talk management into a subscription. I stay up reading the faq's and finally call it a night. Close Google chrome, close the diag suite program, and lastly shut down the tool. This morning I power the Zues on and first the Snapon screen comes up followed by a very strange screen.
Traded in my trusty Modis Ultra in for a new Zues on Thursday. Used it a bit Thursday afternoon and again Friday. Had IT department get me setup on the work wifi with the techstreams not the public WiFi, and set me up on the printer I share with another tech. Fully operational at work and home, great success! So last night I activated the shopkey trial and realized I may have to go talk management into a subscription. I stay up reading the faq's and finally call it a night. Close Google chrome, close the diag suite program, and lastly shut down the tool. This morning I power the Zues on and first the Snapon screen comes up followed by a very strange screen.


I can not get past this screen at all. It's like it went back in time 25 years because it's asking for a floppy drive and it thinks I have a keyboard. Also is it referring to windows Vista!?!?!

Typical this would happen at the start of a holiday weekend. Any of you guys ever run in to anything like this in a Zues or Verus? Disappointing to say the least.

Here is a video of the boot up sequence, tell me what you guys think. It was working fine last night and shut down without any issues, it didn't start any updates before shutting down or anything, battery was charged when it was shut down, then it was unplugged and placed back in it's case. I've tried the typical remove the battery, boot it up without the battery on a/c power, but this is what I get every time. Any of you guys ever seen anything like it?
https://i.imgur.com/sQQ51qE.gifv
Reply With Quote
  #2  
Old 05-26-2019, 11:03 AM
Witsend Witsend is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,941
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

If I had to venture a guess It might be trying to boot off an old bootleg image of Wreckstream . Snappy and Toyota were in bed together creating that platform years ago.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2019, 04:08 PM
MasterYota47 MasterYota47 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Chesapeake Va
Posts: 5
MasterYota47 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Damn I'm sure how that would happen. The I.T. guy just got the tool set up on the network at work, I do not have any Toyota software nor did I visit any Toyota related websites etc. Literally all I've done is scan a Nissan, a Subaru, and sign up for all the things the Zues came with like product registration, shopkey trial, etc. Just all seems odd a lame. Plus the I.T. people connected it on Friday and it worked fine all Saturday. Just this a.m. that this issue started. Purchased Thursday, dead on Sunday. I'll see what Snapon says and keep this updated.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-28-2019, 08:54 AM
MasterYota47 MasterYota47 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Chesapeake Va
Posts: 5
MasterYota47 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Well that was easy. Called Snapon diag and got everything sorted out. All that was needed was a keyboard to hit enter and then it booted right up. He mentioned of the battery goes dead this can happen on reboot, but my battery didn't go dead at all. None the less im glad it's working and I will continue to monitor this issue
Reply With Quote
  #5  
Old 05-28-2019, 12:53 PM
ToltecasChavez ToltecasChavez is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: NY, Bronx
Posts: 377
ToltecasChavez Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Nice tip! My has yet to do this since I always connect it to power once I see it hit 30%. Either way, thanks for the info.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:57 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.