Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-30-2018, 06:38 AM
jpilk99 jpilk99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: BOLTON
Posts: 2
jpilk99 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default MT2500 may be dying

Hi all,

Yes, I know I'm likely the proud owner of a dinosaur red brick, but, this has always served my needs well. But, I am wondering if she may be end-of-life and I'm hoping to confirm. Here's what I'm seeing -

I haven't used it in many months, and it was working fine up until yesterday when, after plugging it into the 20-pin round connector out in the passenger side of the engine compartment, [OBD2? is OBD1 in next to front cupholder?] in my 2001 BMW 740iL, I just got 2 horizontal lines of black boxes and all 4 red lights on the front lit up. I could not change this by pressing any button(s) scrolling the wheel. Keyed ignition on and off, unplugged it & plugged it back in, changed the 9 volt battery (which was dead), and can't get it to function. I'm noticing that I only have one cartridge plugged into the brick, the "Primary Cartridge BMW - through 2001" should there be another cartridge plugged in? Does it matter which slot the cartridge is plugged into?

Thank you!

Jay
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2018, 08:28 AM
Witsend Witsend is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,901
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Without plugging in the DLC cable, Maybe just hold the power button in and see if it boots up with the menu and car selection. Maybe try another cartridge Maybe the time and date is set exactly at Y2K and it's trying to access the power grid.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2018, 09:46 AM
kirkbarrow.garage kirkbarrow.garage is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 147
kirkbarrow.garage Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by jpilk99 View Post
Hi all,

Yes, I know I'm likely the proud owner of a dinosaur red brick, but, this has always served my needs well. But, I am wondering if she may be end-of-life and I'm hoping to confirm. Here's what I'm seeing -

I haven't used it in many months, and it was working fine up until yesterday when, after plugging it into the 20-pin round connector out in the passenger side of the engine compartment, [OBD2? is OBD1 in next to front cupholder?] in my 2001 BMW 740iL, I just got 2 horizontal lines of black boxes and all 4 red lights on the front lit up. I could not change this by pressing any button(s) scrolling the wheel. Keyed ignition on and off, unplugged it & plugged it back in, changed the 9 volt battery (which was dead), and can't get it to function. I'm noticing that I only have one cartridge plugged into the brick, the "Primary Cartridge BMW - through 2001" should there be another cartridge plugged in? Does it matter which slot the cartridge is plugged into?

Thank you!

Jay


Hello Jay, if, ( sadly ) if your MT2500 is dying, then you should be able to find at least a body on eBay to replace it with.
If not a body maybe a more useful set for a reasonable amount, I have.
Currently I have an MTG2500 and 3 normal MT2500 ( 2 as spares ( for some ' odd ' reason ) ) as well as " other " Snap On scanners.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2018, 11:12 AM
jpilk99 jpilk99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: BOLTON
Posts: 2
jpilk99 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by Witsend View Post
Without plugging in the DLC cable, Maybe just hold the power button in and see if it boots up with the menu and car selection. Maybe try another cartridge Maybe the time and date is set exactly at Y2K and it's trying to access the power grid.
Thank you. Did all of these and no change. 2 black lines horizontally all the way across the screen.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 03:59 PM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.