Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Member General Discussion Forum > General Discussions > US Member User Group
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-27-2019, 04:19 PM
Witsend Witsend is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,791
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default Boom Boom on Goes the lights!

Road call 99 Toyota Camry 2.2L 129K, No crank , No Start . Tried a jumper and still starter makes an engagement sound and no crank. Oil is about a quart low but not filthy.Retrieve code P0335 Crankshaft Sensor position A circuit. Customer has car towed to my garage and I charge battery but still won't crank. Compressor also seems locked up and evidence of green on AC hose near compressor. I pull the RF wheel and shield and cant turn engine clock wise but it rotates counter clockwise with no effort. I pull upper timing cover and all is well with T belt , so I turn motor counter clock wise some more and hear a metallic clink and motor then turns over clockwise just fine by hand, so I decide to try and start it. Starts up runs like total sh@t, noisey and can see oil dripping out around AC compressor. Motor is toast. Pull frozen AC compressor and see crank journal not even scored , fished out the broken rod, pieces and it appears one of the puny diameter rod bolts had Snapped off, or small end on pin side broke on a frigid startup and that was it for the#1 rod.Think I had Bigger diameter rod bolts on an old Yamaha 360. Scotty can sing the praises of old Corodas all he wants but this one is a POS IMO
Attached Images
File Type: jpg 20190127_153558 (Small).jpg (160.2 KB, 25 views)
File Type: jpg 20190127_153609 (Small).jpg (145.0 KB, 25 views)
File Type: jpg 20190127_160120 (Small).jpg (147.0 KB, 25 views)
File Type: jpg 20190127_160144 (Small).jpg (131.6 KB, 25 views)

Last edited by Witsend; 02-07-2019 at 10:16 AM..
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:17 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.