Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > Solus/SOLUS PRO User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2018, 11:24 AM
Pseudonymous Pseudonymous is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 1
Pseudonymous Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Solus Edge Recent Update Failed...HELP!!!

Hello everyone,

I had the stock microSD card take a hit on me. NO, I don't have a back-UP, was robbed of my backups on a USB, grrrr....

So I got a new microSD card. Formatted it thru the SolusEdge without a problem. I then, updated my SOLUS Edge through Shop Stream Connect. Shop Stream connected, updated, and installed the following:

- BundleName=16.2
- BuildNumber=1.6.1.17885

Unplugged the USB cable and rebooted. Upon reboot, I got a black screen with a beeping noise that reads "Software update failed". I also have a "Clock not set" error. I am able to get to the Service Menu by holding no,yes, & power buttons. The Service Menu has Utilities & ALTPRG13. When clicking on the Utilities option I have all 3 options: Connect to PC, Format uSD, and Prepare uSD for Recovery. I can still connect to the PC fine and see the SOLUSEDGE on the PC and through ShopStream. When I click on ALTPRG13 from the Service Menu the only option is to shut down. I'm not sure if the time issue is causing this or not. Is there any way to reset the time? I also might be missing files, but I tried to update twice already with the same results "Software update failed" with the clock issue as well. I have uploaded pics of the data on the microSD card and of the screen from the SOLUE Edge.

If anyone has encountered this problem before and has a fix or possibly the missing files, any help is much appreciated.
Attached Files
File Type: zip solusEDGE_failedUpdatePics.zip (5.90 MB, 18 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2018, 12:50 PM
Witsend Witsend is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,756
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

I thought the original software the newer units ship with have a recovery partition in the internal drive with the original software . Did you call tech support to see if they can be of any sort of assistance, and what did they say?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-06-2018, 04:54 PM
tonyzbest tonyzbest is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: mt orab
Posts: 1
tonyzbest Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default clock not set

having the same issue after updating using shop stream.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2018, 06:00 PM
trevorfraley@ymail.com trevorfraley@ymail.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
trevorfraley@ymail.com Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by tonyzbest View Post
having the same issue after updating using shop stream.
Same with me, I have done recovery by utilities menu and have yet to be back at a computer to try to update thru shopstream
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2018, 05:59 AM
Rich Shepherd Rich Shepherd is offline
Snap-on D&I
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 454
Rich Shepherd Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by trevorfraley@ymail.com View Post
Same with me, I have done recovery by utilities menu and have yet to be back at a computer to try to update thru shopstream
Please call Customer Care for assistance.
Contact information is available via the "Customer Care" link at the top right of the forum home page.

https://www.snapon.com/diagnostics/u...stomerCare.htm
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:54 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.