Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > Verus User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 07-08-2020, 07:00 AM
Corvette Rick Corvette Rick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 8
Corvette Rick Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

This example the coolant was higher then that but Iíve tried it multiple times with it being around 75 or so and it still fails because of the drive test. The scanner says 158 or lower for temp to even start the test. Maybe you are right some of the tests might have started to clear already but I feel like it just doesnít work for this car based on everything Iíve read and tried. There were no codes it was just a matter of wanting to get the monitors all done instead of the long route for the evap.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-09-2020, 11:00 AM
tech25's Avatar
tech25 tech25 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: florida
Posts: 166
tech25 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Have you met all these requirements before attempting a service bay test?

engine voltage between 11-18 volts
barometric pressure is more than 75 kPa
coolant temp is between 39-86F
intake air temp between 39-86F
difference between coolant and air temp is less than 10.8 F
ambient air temp is between 39-86F
fuel level is between 15 and 85%

the fuel level is a big one. If you meet all of these, all faults cleared.
and monitors reset, what happens if you attempt to run the service bay test?
Reply With Quote
  #13  
Old 07-09-2020, 12:28 PM
Corvette Rick Corvette Rick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 8
Corvette Rick Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Ive attempted this test many times and it always fails for the same reason, the drive time and distance. I meet all the requirements but when i start the test with the high idle, it immediately fails every time. And says the drive time and distance wasn't met. You cannot do the drive time before the test because then the temp will be too hot. If you do the drive and try to let it sit you still have to back out of the test to restart it, at which point it will tell you you didn't meet that condition again. There's literally no way to satisfy the conditions of this test. I've given up and moved on at this point it simply does not work for this car. The program contradicts itself with its requirements making it literally impossible to run the test.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-10-2020, 07:08 AM
Nate75 Nate75 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: leonard TX
Posts: 9
Nate75 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

on the screen shot you posted it only shows the engine OFF test inhibit reason being drive time, need to look at the EVAP test abort reason, not the EVAP engine off test abort or inhibit. as was explained previosly the engine off test is not allowed until the drive requirements are met, you are being failed in the running portion not the engine off part of the test. I have not done the test on your exact vehicle but I think there is something else kicking you out of the test.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-10-2020, 08:31 AM
Corvette Rick Corvette Rick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 8
Corvette Rick Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

In that section it just says lost enable conditions. Even with a Tech 2 it tells me the failed reason is the drive time. I appreciate the responses but this test just doesn't work for this car, as ive tried it every conceivably way meeting all requirements laid out, with it failing the exact same way each time.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 01:07 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.