Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > SolusUltra User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-17-2018, 06:26 AM
tech25's Avatar
tech25 tech25 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: florida
Posts: 82
tech25 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Wrong Fault code description for Audi.

Hello, I had a 2013 Audi A7, replaced the steering angle sensor module assembly, coded it fine and performed steering angle sensor fine.

However I had a yellow steering wheel symbol on the dash, did some research and found this was for electric power steering assist. The fault code I got from my solus ultra with 18.2 stated fault related to air spring, this car can have 4 airbags for suspension or 4 metal springs, this car has 4 metal springs so this fault code did not make any sense to me.

the fix was the end stops where not learned, with engine running I locked the steering wheel all the way to the right and held for about 4 seconds until I heard a chime, then all the way left lock, until I heard a chime, the light went out and dtc cleared itself, system works as designed.

please make sure the fault code and fault description is correct for this model and system.

thanks.
Attached Images
File Type: jpg Audi Steering assist code.jpg (61.5 KB, 50 views)

Last edited by tech25; 05-17-2018 at 06:44 AM..
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2018, 12:24 PM
landroverman1958 landroverman1958 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: wales in uk
Posts: 67
landroverman1958 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Hiya we have had that problem in the uk for a few years,with whatever software/scanner that may be connected to the car of a snap-on make,you can actually do the end stop learn with no scanner connected,
Ihave found this out using a modis verus1
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2018, 01:54 PM
tech25's Avatar
tech25 tech25 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: florida
Posts: 82
tech25 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

yes, i was able to do a end stop, but thats not the concern, the concern is that the fault code and description I believe are wrong, and I would like snap on to be aware of it so they can correct it in the service release update. Maybe contact them directly or can someone here forward it to the proper channels?

and just found another issue today too, a 2006 E60 M5, when doing a complete code scan, at the very end, at 100 % the solus ultra shows a error message and i dont get the final code scan report.

again.. does anyone here monitor this or can forward these concern. would be nice to have these bugs addressed.
Attached Images
File Type: jpg BMW E60 fault.jpg (46.4 KB, 45 views)

Last edited by tech25; 05-17-2018 at 02:52 PM.. Reason: added picture of BMW fault
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2018, 02:46 PM
Steve6911's Avatar
Steve6911 Steve6911 is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wantagh, New York
Posts: 1,734
Steve6911 You made it!  You've done a great job ofearning reputation from your peers.  You now have secret access to a new hidden forum!

Default

Yes Adam these forums are monitored. For the second vehicle I will need the VIN also if possible. When time permits I will forward these to the correct person.
THANK YOU!
Reply With Quote
  #5  
Old 05-17-2018, 02:53 PM
tech25's Avatar
tech25 tech25 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: florida
Posts: 82
tech25 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Thank you, I also attached a screen shot of the fault ( on my previous post ) i got when i did a complete code scan on a 2006 BMW E60 M5 VIN WBSNB93536B582063, code scan was going correctly and then at 100% instead of getting a report, i got this error message. please report this too.

thanks again.

Last edited by tech25; 05-17-2018 at 02:56 PM.. Reason: added vin
Reply With Quote
  #6  
Old 05-17-2018, 02:58 PM
Steve6911's Avatar
Steve6911 Steve6911 is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wantagh, New York
Posts: 1,734
Steve6911 You made it!  You've done a great job ofearning reputation from your peers.  You now have secret access to a new hidden forum!

Default

Awesome! THANK YOU for the extra information!
Reply With Quote
  #7  
Old 05-17-2018, 04:07 PM
Witsend Witsend is online now
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,721
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Snappy should reimburse him for his past expense of unlocking his European software for doing Consultative Beta testing and forwarding the information.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-17-2018, 04:10 PM
tech25's Avatar
tech25 tech25 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: florida
Posts: 82
tech25 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Lol that would be nice but not expecting that, I will just be happy if these, and other issues get fixed in the service release
Reply With Quote
  #9  
Old 05-18-2018, 09:51 AM
ToltecasChavez ToltecasChavez is online now
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: NY, Bronx
Posts: 356
ToltecasChavez Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Happens to me a lot. Not just BMW but other cars as well. Honda, etc. I have never made a complain bc I just ignore it and reboot, reboot reboot. I hope they fix these bugs one day. I also get the occasional "INVALID SD CARD". LOL Whatever
Reply With Quote
  #10  
Old 05-22-2018, 01:03 PM
tech25's Avatar
tech25 tech25 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: florida
Posts: 82
tech25 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

hope I wasn't too late on the bug reports because service release 18.2.1 came out. I updated the solus ultra.

however I can not find any documentation stating what this release fixes or addresses.

anyone know what this update is for?

thanks
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 10:51 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.