Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Member General Discussion Forum > General Discussions > What Do You Want In Your Snap-on Diagnostic Tools
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-02-2019, 08:23 AM
GypsyR GypsyR is online now
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 219
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default 19.2 -yuck, so far.

Right off the bat. The first screen I see is fine, same old. Scanner, OBD direct, VEHICLE HISTORY, etc, Nice and clean.

Tap "Scanner" and a third of the screen is taken up by the last four or so cars that were scanner. WTF? Back a page is the VEHICLE HISTORY button. I saw it, I use it, I know where to find it. Now to access almost half the vehicle makes I have to scroll down. For no good reason. I don't want to scroll down. No one does. Ever. KISS. Seriously, this is awful. It was bad enough when I had to scroll down for VW and Volvo simply because no one had sense enough to shrink the buttons slightly so everything would fit on one screen. Like in 17.4. I swear I am NEVER upgrading my Edge from 17.4 the way this is going. Reminds me of the old days when Microsoft forgot what "User interface" and "ease of use" meant.

That wasn't bad enough. It annoyed me (and still does) a lot when someone arbitrarily split the scannable modules up between what THEY considered to be the most commonly used. Versus just putting them on the screen (KISS) so I can pick and choose as I like. NOW, there's and extra clutter on the screen with big long buttons asking me whether I want to do a first time scan or a scan for after I have done repairs. Thanks for that. That's how I got to where I am today in the auto repair business (being able to afford multi-thousand dollar scanners) by being completely retarded. Appreciate the thought.

There's a very good chance at this point when our agreement runs out on this Zeus that we will be discontinuing using Snap On scan tools. That is from my boss, not me. Autel and Bosch are prime replacement contenders. Sorry.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2019, 01:21 PM
GypsyR GypsyR is online now
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 219
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

So next to the OBD dongle and scope connection indicator icons has grown a wifi symbol. I'm just now including it because it just now apparently realized it has in fact had a wifi connection the entire time and removed the red X. OK, a little startup issue, that's OK.

The real problem is that it is the equivalent of an "idiot light" on a car's dashboard. It's either on or off. No indication of signal strength. Odd. But that's OK, press the "desktop" button and there's the icon in Windows that indicates you can't connect because you have only one bar. (Indicating that you might could move to the other side of the vehicle or something, get two bars and continue working.) Useful!

So the new wifi icon is essentially mostly pointless screen clutter. Maybe it has values as a"wifi for Dummies" indicator though.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2019, 11:13 PM
wdoug21 wdoug21 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Petersburg WV.
Posts: 12
wdoug21 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Let me start my reply as agreed , as for the 4 previous scanned ideal . Believe they had good intension but failed . If they could just have the tool recognize a previously scanned car and let you choose to continue . Would be enough. As for that symbol that looks like wifi , guess they couldn't use the altus symbol since its taking . Think that add on is for altus , to inform you its has connection to it .
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2019, 12:01 PM
GypsyR GypsyR is online now
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesnee
Posts: 219
GypsyR Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Is it? That would make sense as I caught it again saying no connection when the wifi was connected. I believe you are correct sir. Unfortunately we don't use Altus or eve rintend to so it's more useless screen clutter. Probably leaching precious CPU and memory bandwidth.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 12:04 PM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.