Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Member General Discussion Forum > General Discussions > UK, Ireland Member User Group
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-25-2018, 12:46 PM
wilber1 wilber1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Gillingham
Posts: 3
wilber1 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Ethos software not loading

Hi any help please i have a old Ethos EESCGB312C , Bundle Number:13.4
Version Number:2.5.0.11743 , i can not get it to load, each time it comes up with Main screen ( Bad Sum Fail ) i can get it in service mode some times, and link to computer , Snap on says it is had it, but what do you chaps advise , I have done all the usual things to try to get it to boot
. Thanks Wilber1
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2018, 02:25 PM
Witsend Witsend is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,840
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Wilber , Not sure if Ethos has an internal battery or not , but try booting it up with the AC power adapter to stabilize power . Maybe try customer support and see if they have any suggestions for Snap-on Trouble Diagnostics.

https://www.snapon.co.uk/contact-us

Last edited by Witsend; 09-25-2018 at 06:14 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2018, 10:30 PM
kirkbarrow.garage kirkbarrow.garage is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 143
kirkbarrow.garage Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by wilber1 View Post
Hi any help please i have a old Ethos EESCGB312C , Bundle Number:13.4
Version Number:2.5.0.11743 , i can not get it to load, each time it comes up with Main screen ( Bad Sum Fail ) i can get it in service mode some times, and link to computer , Snap on says it is had it, but what do you chaps advise , I have done all the usual things to try to get it to boot
. Thanks Wilber1


Hi Wilber, I am going to guess you did not do a back up to a cf card at some point with your Ethos ?

Had you made a back up, you could restore the program and you could still be working away with your Ethos.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2018, 02:17 AM
wilber1 wilber1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Gillingham
Posts: 3
wilber1 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

kirkbarrow.garage . yes i seen that and read upon it, it was my sons, he upgraded to a newer machine and gave me this one, the first thing i asked did he back it up, as it has a CF card slot. but No he did not, so really it is only a piece of junk now, so might sell the leads and Keys, and bin it , as Snap on support where no help , Thanks Wilber1

Thank you for your enquire. As you may be aware the Ethos is no longer supported for parts, software or repairs. Unfortunately you are unable to recover this yourself as the tool doesnít have an internal backup. My apologies I couldnít be more helpful.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-26-2018, 02:22 AM
wilber1 wilber1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Gillingham
Posts: 3
wilber1 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Wilber , Not sure if Ethos has an internal battery or not , but try booting it up with the AC power adapter to stabilize power . Maybe try customer support and see if they have any suggestions for Snap-on Trouble Diagnostics.

https://www.snapon.co.uk/contact-us[/QUOTE]

Witsend; I removed all the batteries, also used 12 volt adapter, and removed comos battery , I have done most things to it, I think what messed it up were the batteries going flat and not booting up to a full load, I can link it to my computer some times in service mode, but not really much i can do now, Thanks any way Wilber1
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:37 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.