Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > Modis User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-03-2018, 10:44 AM
Springy Springy is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Uk
Posts: 10
Springy Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Unhappy UK Modis 15.4 no communication

Hi all, first post so be gentle!!

I rarely fix cars these days but knew I had to get a decent scanner and oscilloscope hench the choice of Modis.

Has worked brilliantly for the last 18 months (other than a dim display and a battery that is reluctant to hold charge) The last couple of cars I've put it on it keeps coming up with no communication and no clicking from the DL16 (black one) , I pulled all the modules, cf cards and battery out put it back together and it worked on my landrover.

Got it out two days later to use it again and still no communication!
No clicking at all from the DL16, brought a replacement DL16 (red one) and still no joy!

Please help!! Think the wife'll kill me if she thinks I've blown 1000 on a knackered bit of kit!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-03-2018, 03:03 PM
Witsend Witsend is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,941
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Maybe Could try another main cable
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2018, 04:07 AM
Springy Springy is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Uk
Posts: 10
Springy Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Thanks for the quick reply.

Less than 6ohms resistance on each of the 15pins less than 30ohms on the earth shielding, I'm guessing that's ok.

Do you know of any other common issues?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2018, 04:07 AM
Springy Springy is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Uk
Posts: 10
Springy Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Right, been onto Snapon tech and tried (and failed) a system restore. The nice chap (Steve) is sending out a new CF card so hopefully that sorts it. If not I'll be looking at a new scanner module for it which they no longer sell!!

In case I do need one does anyone know where I can source one?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2018, 10:23 AM
kirkbarrow.garage kirkbarrow.garage is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 148
kirkbarrow.garage Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by Springy View Post
Right, been onto Snapon tech and tried (and failed) a system restore. The nice chap (Steve) is sending out a new CF card so hopefully that sorts it. If not I'll be looking at a new scanner module for it which they no longer sell!!

In case I do need one does anyone know where I can source one?


Only place I could recommend would be eBay
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2018, 03:23 AM
Springy Springy is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Uk
Posts: 10
Springy Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Thanks for the reply, we'll, tried a new CF card with the most up to date software and still no joy ☹️ looks like it is the scanner module at fault. Now to search the planet for a module!! I've set a notification on ebay for any modis' for sale.

Will start a new thread for wanted.

Thanks all
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:07 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.