Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Member General Discussion Forum > General Discussions > Brazil Member User Group
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-26-2015, 09:29 AM
Contiero Contiero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Pederneiras, São Paulo
Posts: 3
Contiero Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Cool VW Golf 1.6 2009 Flex Baixando água sem vazamentos (Resolvido)

Boa tarde!

Um cliente trouxe até minha oficina um Golf alegando que baixava água do reservatório mas não pingava em sua garagem.
Fiz o primeiro teste: coloquei pressão no sistema de arrefecimento e observei se havia algum vazamento; Não.
O próximo teste que realizei foi o acionamento da ventoinha. E a* apareceu o primeiro problema, hora acionava corretamente, hora demorava a acionar.
Parti para testar válvula termostática e enfim encontrei um defeito, a mesma estava estourada.
Fiz a substituição da válvula e o sistema voltou a funcionar corretamente. Entreguei o ve*culo.
Porém o cliente voltou 2 dias depois alegando que a temperatura do carro havia subido demais e a água sumido do reservatório contestando que o carro havia ficado pior pois antes não esquentava só baixava água.
Pois bem, voltei a verificar o carro, parti para bomba d'água pois havia casos em que a polia da bomba girava em falso, nada, a bomba estava ótima. Desmontei, então, o radiador para verificar entupimento e nada, tudo Ok.(não se esqueçam que esse radiador tem uma válvula de sangria na parte inferior). Testei reservatório, mangueiras, tubos, sensor de temperatura (a temperatura no pdl-400 marcava 108º quando ligava a ventoinha), cebolão, nova válvula termostática, mas tudo Ok.
Quando deixava o carro esfriar notei que as mangueiras superior e inferior ficavam "sugadas".
Foi a* que depois de todos os testes poss*veis, tive que informar ao cliente que teria que remover o cabeçote para teste, mesmo sem apresentar sintomas de água com óleo ou junta queimada nem falhação.
Removido o cabeçote foi constatado um empenamento pequeno mas que trazia toda essa dor de cabeça.

Bom, vale a dica pra todos, seguindo todos esses testes, do vazamento ao radiador, do sensor de temperatura * bomba d'água, o problema pode estar onde menos imaginamos.

Abraço a todos
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 05:45 PM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.