Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > Verus User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-18-2018, 08:23 PM
Tnastear Tnastear is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Boise id
Posts: 6
Tnastear Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default scanner module update

A couple days ago i powered up my verus pro running 16.4 - I know its out of date but i am now working at a Ford garage and dont use it much anymore- and it says ther is an update for my scanner module every time it connects. i can choose update now or update later. any time I choose update now I get a message stating "unhandled exception has occurred in your application." and closes the program. If I choose update later the software continues to run but i cant seem to connect to verious gm products. I have reimaged the hard drive as per Snap-On and still have the same problem. Any help is appriciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2018, 08:47 PM
Witsend Witsend is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,840
Witsend Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

If it were mine , I think I would just disconnect it from connecting to any WIFI network and the internet and just use it as a scantool and oscilloscope.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2018, 09:02 PM
Tnastear Tnastear is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Boise id
Posts: 6
Tnastear Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by Witsend View Post
If it were mine , I think I would just disconnect it from connecting to any WIFI network and the internet and just use it as a scantool and oscilloscope.
That would be great but even after the reimage and not connecting to the internet the diagnostic suite still wants to update the scan module and fails to due so
If I have the scann module connceted either by usb of wireless when i start the scanner if forces the upadate and fails
Reply With Quote
  #4  
Old 03-18-2018, 11:24 PM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 822
SnapOnKid Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Sounds like something is corrupt.

If you have time and can call snap on Diagnostics support line, they may be able to remotely access and force the update.

Other wise it sounds like it may have to go back for testing and repair...
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2018, 02:42 AM
Roostertail Roostertail is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Virginia
Posts: 3
Roostertail Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Module update

Try connecting the wireless module to the Verus pro with a USB cable. It is the wireless module that needs the update. If I remember correctly, go to the pairing area and there is a button to update the module. Make sure it is connected to the internet.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2018, 01:57 PM
Chiba280 Chiba280 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Chiba280 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Exclamation Scan module

Hey fellows having trouble connecting to my scan module , it goes thru the update via the USB states its complete. The problem is when I go to use it and try to read scan data or pids, it reads and update is available for the scan module and it those not communicate with the verus ! I update again and to no avail .it connects to the Verus I can see the light flickering on both scanner and module, but still no communication. When I start up the Verus and plug the scan module to the vehicle , they pair up the module beeps but no communication! Any help , does any one have a copy of the USM driver that come on a USB stick when you purchase the unit ? I can by a copy from you if you have one , please I need my scan module to hookup so I can work on my cars. .. thanks

Last edited by Chiba280; 12-12-2018 at 01:59 PM.. Reason: Left out a word
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2018, 02:02 PM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 822
SnapOnKid Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Connect the usb cable from the scan tool to the module. Connect module to a car and let it force the firmware into the module.

Doesn't always take wirelessly
Reply With Quote
  #8  
Old 12-12-2018, 02:19 PM
Chiba280 Chiba280 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Chiba280 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

I did exactly that , I removed the USB cable from the Verus resarted the Verus and still when I get to the scan screen I tap on the auto vin, it searches for the scan module and the no communication screen pops up and it states there is an update for the scan module.. I re load it on to the scan module it states success I hit ok , I tried to auto vin and the same message no communication, update available. I tried it manually entering vehicle ,get to the code read screen , no communication... all the time I see the communication light on the scan modules blinking...oh by the way I communicated with the car 1 time since I have been trying to update. Then no bueno !
Reply With Quote
  #9  
Old 12-12-2018, 02:22 PM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 822
SnapOnKid Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Did you remove power to the scan module and then connect it back up?
Reply With Quote
  #10  
Old 12-12-2018, 02:32 PM
Chiba280 Chiba280 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 8
Chiba280 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

I removed the USB connecting the scan module to the Verus while powering it after it said install success and hit the ok button along with the cable to the car . Then reinstalled the car cable and restarted the Verus.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:15 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
©2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.