Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms > Modis User Forum
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Snap-on Diagnostics VerusPro
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-05-2011, 07:50 AM
regal99 regal99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
regal99 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default security error

I bought a modis software update off ebay and ran the update and all I'm getting is security error., please contact your snap on representative.

Any one have any ideas on what to do?

I have my version 7 CF card and the new one is 10.4

How do I downgrade?
Can I reset something in the scanner?

Last edited by regal99 : 02-05-2011 at 07:51 AM. Reason: spelling error
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2011, 03:54 AM
Steve6911's Avatar
Steve6911 Steve6911 is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wantagh, New York
Posts: 1,305
Steve6911 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Quote:
Originally Posted by regal99 View Post
I bought a modis software update off ebay and ran the update and all I'm getting is security error., please contact your snap on representative.

Any one have any ideas on what to do?

I have my version 7 CF card and the new one is 10.4

How do I downgrade?
Can I reset something in the scanner?
Regal99
I hate to tell you this BUT..... I think you bought bad software. The CF card and only be used in one machine and is licensed to it. If someone copied their CF card and sent it to you it will not work. Do you still have the CF card that was in your Modis before you tried to update it? You will need that and call tech support on Monday. They will walk you through the steps to get you running again.

Steve
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2011, 04:58 PM
regal99 regal99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
regal99 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

I still have the cf card. The version 7.4 card. Can you tell me the steps?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2011, 10:54 AM
Steve6911's Avatar
Steve6911 Steve6911 is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wantagh, New York
Posts: 1,305
Steve6911 Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

You should contact tech support 1-800-424-7226
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2011, 12:41 PM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 669
SnapOnKid Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

You may have 1 of two issues. You may have an older modis that needs to have the mother board updated to the newer style or you may have gotten bad Junk off Ebay. Those cards have to be activated to the tool by an Authorized dealer.

Guys have tried to copy cards or swap them between tools and ended up frying the Scan tool.


Being that you missed so many updates your gonna need to call tech support as I'm sure there were changes to that need to be made withen the tool's software.

Last edited by SnapOnKid : 03-13-2011 at 09:14 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2011, 12:55 PM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 669
SnapOnKid Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

I would like to put this out there in general for others looking to by software or scantools off ebay


Buyer Beware when it comes to Ebay. You can get some good deals but you can also get hosed.

My advice to others Shopping on ebay would be to Have the serial number on a scan tool verifed by a dealer. And only buy the Software updates directly from a dealer or through SnapOn's web site.

Just because a seller has a good reputation doesnt mean your getting the best deal. If you buy a scan tool that is stolen Or there is money still owed against it, you will end up loosing out when the catch you with the stolen goods. Recieving stolen property is a crime.

Same thing with software if you get a pirated copy and it frys your scan tool It will cost you money to have it fixed. Ebay and the seller could care less there only responsible for the initial purchase.

My S.O. dealer had a guy that thought they could by 1 update and copy it for every one else's tool in the area. Not only did he fry his scan tool by trying to copy the card but he fried his friends too! The repair was $1800 each tool he fried... Another guy on his route tried to do the same thing on the older mt 2500 and those are no longer supported...

Last edited by SnapOnKid : 02-10-2011 at 10:11 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-13-2011, 02:55 PM
vasau's Avatar
vasau vasau is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Brest, Belarus
Posts: 116
vasau Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

When I bought a Modis from ebay in 2006 it had a newest US bunde at that time. The description was saying that it was a display unit. May be, as the most accessories were still sealed.
I communicated with the seller many times asking to send me more photos with Modis turned on and current date and time displayed. I bought it.
Received as advertised. Later, when I finally had to scan a vehicle with a global-OBDII I received a message saying something like "You can not use 2 cartridges at the same time. Please remove one cartridge and try again".
I updated my Modis to International bundle 7.2, but with no luck.
I called Snap-on, spent 1.5 hour talking to peoples, transferred many times, until I reached the same person I started with. The person was tiring to transfer me again to somewhere else and I said "NO" that's enough.
I than called Netherlands repair department and I was told to send it to them for repair.
Didn't do it as it might take for ever.
Finally found never touched 5.4 bundle on ebay and reset my scanner module with it. Newer bundles do not have required files to perform the reset.
The most interesting thing is that I found my bought Modis listed again by someone else in a couple weeks after I bought it. I reported it to Ebay and they removed it.
So, watch out!
Reply With Quote
  #8  
Old 03-13-2011, 09:13 PM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 669
SnapOnKid Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by vasau View Post
When I bought a Modis from ebay in 2006 it had a newest US bunde at that time. The description was saying that it was a display unit. May be, as the most accessories were still sealed.
I communicated with the seller many times asking to send me more photos with Modis turned on and current date and time displayed. I bought it.
Received as advertised. Later, when I finally had to scan a vehicle with a global-OBDII I received a message saying something like "You can not use 2 cartridges at the same time. Please remove one cartridge and try again".
I updated my Modis to International bundle 7.2, but with no luck.
I called Snap-on, spent 1.5 hour talking to peoples, transferred many times, until I reached the same person I started with. The person was tiring to transfer me again to somewhere else and I said "NO" that's enough.
I than called Netherlands repair department and I was told to send it to them for repair.
Didn't do it as it might take for ever.
Finally found never touched 5.4 bundle on ebay and reset my scanner module with it. Newer bundles do not have required files to perform the reset.
The most interesting thing is that I found my bought Modis listed again by someone else in a couple weeks after I bought it. I reported it to Ebay and they removed it.
So, watch out!
In some cases the older modis required a hardware upgrade to run the newer software. This is a known issue with the older modis. I believe the mother board had to updated. Other then loading an older version of software, did you ever send it in so you could use newer software?
Reply With Quote
  #9  
Old 03-14-2011, 02:35 AM
vasau's Avatar
vasau vasau is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Brest, Belarus
Posts: 116
vasau Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

That was a newer Modis with a plastic scanner module.
In 2007 I installed 7.2 International, but nothing's changed.
A 5.4 bundle manipulation fixed the issue.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-14-2011, 10:02 AM
SnapOnKid's Avatar
SnapOnKid SnapOnKid is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 669
SnapOnKid Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by vasau View Post
That was a newer Modis with a plastic scanner module.
In 2007 I installed 7.2 International, but nothing's changed.
A 5.4 bundle manipulation fixed the issue.
I can't remember which was bad the plastic or the metal one. So do you still have this unit? Still running 5.4 software?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:15 PM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
2009 Snap-on Incorporated. All rights reserved.